Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

СЕДМА НЕДЕЛА ПО ПАСХА НА СВЕТИТЕ 318 БОГОНОСНИ ОТЦИ ВО НИКЕЈА

СЕДМА НЕДЕЛА ПО ПАСХА НА СВЕТИТЕ 318 БОГОНОСНИ ОТЦИ ВО НИКЕЈА Тропар, глас 8: Препрославен си, Христе Боже наш, Кој на земјата ги постави нашите Отци како светила, и преку нив нѐ упати сите нас кон вистинската вера. Многумилостив (Господи), слава Ти! Кондак, глас 8: Проповедта на Апостолите, и догматите на Отците, ја запечатија единствената […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: