Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Молитва кон свети Јован Дамаскин

О, свети оче Јоване, големо светило на Православната Црква, ти што имаш голема смелост пред Господа, погледни на нас недостојните кои го просиме твоето застапништво пред престолот на Пресветата Троица. Ти, кој од Пречистата извор на вода жива си наречен услиши ја оваа наша скромна молитва и принеси Му ја на Троединиот Бог. Ти, кој […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: