Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Свети апостол Тимотеј – Отец Гаврил Галев

НАЈВЕРНИОТ СОТРУДНИК НА АПОСТОЛ ПАВЛЕ ~+~ Како што миризливата ружа израснува од трње, така и светиот апостол Тимотеј потекнувал од татко Грк, кој бил многу познат по идолoпоклоничкото зловерие и бил исклучително лош по нарав. Меѓутоа, мајката и бабата на овој свет aпостол биле сосема спротивни од татко му. Како побожни Еврејки, обете биле свети […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: