Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Преподобен Максим Исповедник – Отец Гаврил Галев

БОГОМУДАР ФИЛОСОФ НА ПРАВОСЛАВИЕТО  ~+~  Низ Духот излеа потоци на учење за Црквата; го објасни истоштението на Бога Словото, и засветли во твојата борба како исповедник на верата; свет оче Максиме, моли Го Христа Бога    да ни ја дарува Неговата голема милост. (тропар на св. Максим Исповедник) Да се стекне авторитет пред луѓето и […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: