Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Свети Антониј Велики

~+~ Свети Aнтониj Велики е еден од преподобните и богоносни отци на Православната Црква, роден во Египет околу 254-та година после Христа. Преподобен Антониј бил водач меѓу пустинските отци и основач на отшелничкото монаштво. Неговиот спомен се празнува на 17, односно 30 јануари. Житие Свети Антониј Велики се родил во Египет околу 254-та година од […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: