Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Филозофската и христијанската симболика во сказната на Антоан де Сент Егзипери – „Малиот принц“

ФИЛОЗОФСКАТА И ХРИСТИЈАНСКАТА СИМБОЛИКА ВО СКАЗНАТА НА АНТОАН ДЕ СЕНТ ЕГЗИПЕРИ – „МАЛИОТ ПРИНЦ“ Сказната „Малиот принц“ од Антоан де Сент Егзипери се изучува во основното образование. „Малиот принц“ во програмата е деклариран како филозофска сказна и мудра парабола, како уметничка творба на универзалните вистини и пример за чистотата на перцепцијата на светот. Во животот […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: