Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Зошто не се запазуваат деновите на пост во седмицата на митарот и фарисејот?

ЗОШТО НЕ СЕ ЗАПАЗУВААТ ДЕНОВИТЕ НА ПОСТ ВО СЕДМИЦАТА НА МИТАРОТ И ФАРИСЕЈОТ? Има две објаснувања за ова, едното народно-обичајно, така да се каже, кое звучи вака: бидејќи фарисејот од параболата вели дека пости двапати неделно, од таа причина, ние воопшто не постиме оваа недела. Но, дали фарисејот од параболата постел во среда и петок? […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: