Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Божествена Литургија во храмот на св.Петка, Скопје (23.02.2023)

Послушанието ќе ги донесе сите дарови. Послушанието ќе ја донесе благодатта Божја. И најмалата непослушност кон Старецот ја одгонува божествената благодат. Сите страсти постепено биваат исцелени со помош на послушанието. Не спасува ниту свештеничкиот чин, ниту постот, ниту пак подвигот. Спасува само послушанието.

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: