Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

„Дијалог на љубовта или монолог на омразата?”

 Богословскиот  дијалог е основен аспект на православното христијанство. Светите отци на Црквата постојано ја истакнуваат важноста на дијалогот во различни сфери на животот: во религиjата, каде што се формира односот меѓу Бога и човекот; во социјалното милје, каде што се градат меѓучовечките врски; во еклисиолошката сфера,

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: