Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

НАРОДНА ПРИКАЗНА: ОД ШТО ЖИВЕАТ ЛУЃЕТО?

 Си живееше еден чевлар со својата жена и деца при еден селанец. Немаше ништо свое: ниту куќа, ни посед, а себеси и семејството го прехрануваше со она што ќе го заработеше. Лебот беше скап, а рацете евтини, и така – она што ќе го заработеше, тоа и го јадеа. Една вечер, чевларот 

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: