Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Ретроспектива (2005-2020): Од Книгата Соломонови изреки, читање (1, 20-33)

 Премудроста говори високо на улицата, го крева гласот свој по плоштадите, проповедта во главните места на собирите, при влезовите на градските порти смело говори: „До кога, незналци, ќе го сакате незнаењето? До кога бујните ќе се насладуваат со бујноста? До кога глупавите ќе го мразат знаењето?

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: