Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Монашки „кавги“

Послушникот на еден старец живееше во една колиба, десет милји оддалечена од скитот. Еден ден посака да го извести старецот да дојде да си го земе лебот. Но потоа помисли:– „За неколку леба ли да го терам братот да оди десет милји? Ќе му ги однесам јас“.Си ја стави торбата на вратот и тргна.

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: