Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Празнична Вечерна во Темишвар - Романија

{artsexylightbox singleImage="images/stories/022-06-22/01.jpg" path="images/stories/022-06-22/" previewHeight="150" previewWidth="200"}{/artsexylightbox} Празнична Вечерна во Темишвар - Романија На 02.06.2022 година, во навечерието на празникот на Светите рамноапостоли цар Константин и царица Елена, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион, на покана од Епископот Будимски и администратор Темишварски г. Лукијан, Архиереј на Српската Православна Црква, сослужуваше на Празничната Вечерна Богослужба, со Епископот г. Лукијан и свештенослужители на Српската Православна Црква, во Соборниот храм во Темишвар, Романија,  посветен на „Христовото Вознесение“.
image

Празнична Вечерна во Темишвар - Романија

На 02.06.2022 година, во навечерието на празникот на Светите рамноапостоли цар Константин и царица Елена, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион, на покана од Епископот Будимски и администратор Темишварски г. Лукијан, Архиереј на Српската Православна Црква, сослужуваше на Празничната Вечерна Богослужба, со Епископот г. Лукијан и свештенослужители на Српската Православна Црква, во Соборниот храм во Темишвар, Романија,  посветен на „Христовото Вознесение“.

На крајот од Вечерната, Митрополитот г. Иларион го благослови и пресече празничниот леб.

 

 

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: