Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Црквата, „родовата еднаквост“ и општествениот дијалог

На страницата на здружението „Хера“ на 21.03.2023 беше објавен текст насловен како „Реакција: Црквата подалеку од женските права“. Текстот е потпишан од страна на т.н. „Платформа за родова еднаквост“ и се осврнува на трибината „Зошто НЕ за ‘сексуалното образование’ во училиштата“, организирана од фондација Елеуса и одржана во Струмица четири дена порано. Во спорниот текст, […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: