Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Богородично правило по Уставот на свети Серафим Саровски (дополнета верзија)

Преподобниот Серафим Саровски ги благословил своите духовни чеда секогаш кога ќе вршат литијски вход по Канавката (каналот околу Дивјеевскиот манастир, за кој се верува дека Антихристот не ќе може да го премине), да ја читаат „Богородице Дево“ 150 пати, односно да го читаат Богородичното правило, кое го содржи целокупниот живот на Пресветата Мајка Божја, кое […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: