МПЦ-ОА - Кумановско Осоговска Епархија »

 • Вечерна богослужба за Томина Недела

  Posted 2022-04-30 18:21:14 by: Сард

  На 30.04.2022 год., во храмот св. Троица во Куманово, Неговото Високопреосвештенство митрополитот Кумановско-осоговски г.Григориј, служеше Вечерна богослужба за Томина ...

  Comments: 0   View more...

 • Света Литургија во Петок од Светлата Седмица – Источен Петок (Балаклија)

  Posted 2022-04-29 08:55:22 by: Сард

  На 29.04.2022 год., Петок од Светлата Седмица – Источен Петок, празник востановен заради чудата што се случувале на изворот покрај храмот „Животоносен источник“ (кој бил посветен на Пресвета Богородица, а се наоѓал во Балаклија,... Повеќе ...

  Comments: 0   View more...

 • 50-годишниот јубилеј (1971 – 2021) од основањето на Друштвото за наука и уметност – Прилеп

  Posted 2022-04-29 05:33:29 by: Сард

  На 28.04.2022 година, Митрополитот Кумановско-осоговски г. Григориј, на Покана од Друштвото за наука и уметност – Прилеп, присуствуваше во Домот на култура Марко Цепенков – Прилеп, по повод 50-годишниот јубилеј (1971 – 2021)... Повеќе ...

  Comments: 0   View more...

 • Света Литургија во Вторник од Светлата Седмица

  Posted 2022-04-26 19:12:24 by: Сард

  На 26.04.202 год., Вторник од Светлата Седмица, Неговото високопреосвештенство митрополитот Кумановско-осоговски г.Григориј служеше Света Литургија во храмот света Троица во Куманово. На Светата Литургија верниот народ се причести со Светите Христови ...

  Comments: 0   View more...

 • Пасхално послание 2022

  Posted 2022-04-26 10:12:38 by: Сард

        ГРИГОРИЈ, ПО МИЛОСТА БОЖЈА, МИТРОПОЛИТ КУМАНОВСКО-ОСОГОВСКИ, ИСПРАЌА ПАСХАЛНО ПОСЛАНИЕ ДО СЕЧЕСНОТО СВЕШТНСТВО, БОГОЉУБИВОТО МОНАШТВО И СИТЕ ХРИСТОЉУБИВИ ПРАВОСЛАВНИ ЧЕДА НА КУМАНОВСКО-ОСОГОВСКАТА ЕПАРХИЈА, ПОЗДРАВУВАЈЌИ ГИ СО БЕЗГРАНИЧНО ВООДУШЕВУВАЧКИОТ ПОЗДРАВ ХРИСТОС ВОСКРЕСНА!... Повеќе ...

  Comments: 0   View more...

 • Света Литургија во нас. Тромеѓа

  Posted 2022-04-25 15:46:54 by: Сард

  На 25.04.2022 год., Понеделник од Светлата Седмица, Неговото високопреосвештенство митрополитот Кумановско-осоговски г.Григориј служеше Света Литургија во храмот на Свети Георгиј, во нас. Тромеѓа, Куманово. На Светата Литургија верниот народ се причести со Светите Христови ...

  Comments: 0   View more...

 • Вечерна богослужба во светата и велика Недела на Пасха

  Posted 2022-04-24 19:54:05 by: Сард

  На 24.04.2022 год., во светата и велика Недела на Пасха, Неговото високопреосвештенство митрополитот Кумановско-осоговски г.Григориј служеше Вечерна богослужба во митрополитскиот соборен храм на Свети Никола, во ...

  Comments: 0   View more...

 • Светло Христово Воскресение. Пасха.

  Posted 2022-04-24 06:06:34 by: Сард

  На 24.04.2022 год., Неговото Високопреосвештенство митрополитот Кумановско-осоговски г.Григориј, по извршената литија околу храмот св. вмч. Димитриј во Крива Паланка, на полноќ го објави светлото Воскресение Христово и служеше Света Златоустова Литургија. На Светата... Повеќе ...

  Comments: 0   View more...

 • Света Литургија на Велика Сабота

  Posted 2022-04-23 18:13:40 by: Сард

  На 23.04.2022 год., Велика Сабота, Неговото Високопреосвештенство митрополитот Кумановско-осоговски г. Григориј служеше Света Василиева Литургија во митрополитскиот соборен храм Св. Никола, во Куманово. На Светата Литургија верниот народ се причести со Светите Христови... Повеќе ...

  Comments: 0   View more...

 • Утрена богослужба со статии на Оплакувањето Христово

  Posted 2022-04-23 07:05:33 by: Сард

  На 22.04.2022 год., Велики Петок, во митрополитскиот соборен храм на Свети Никола, во Куманово, Неговото високопреосвештенство митрополитот Кумановско-осоговски г.Григориј служеше Утрена богослужба за Велика Сабота, со статиите на Оплакувањето Христово. При крајот на... Повеќе ...

  Comments: 0   View more...