Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Указ на свети Петар Могила за споменувањето на починатите родители

Кога свети Петар Могила умрел и отишол на оној свет, тој видел што се случува таму, како душите на починатите страдаат. Го замолил Господа да го врати на земјата, како би тој, Петар, напишал поучение за оние кои живеат на земјата. И за да ние, кои живееме овде, да побрзаме и да знаеме, како да ги спасиме своите родители и роднини. Свештеници сонувале сон, за да го откопаат од гробот телото на светиот Петар. Тие се собрале, и помолувајќи се, решиле да направат така. Светиот Петар, станал од гробот, го напишал овој указ-поучение и враќајќи се в гроб, одново отишол во Царството Небесно. Амин.

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: