Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Житие на свети Јован Дамаскин

Преподобниот Јован Дамаскин се роди во престолнината на Сирија, Дамаск[1]  од побожни родители од висок род[2], чија што огнена вера во Христа беше испробана во опасности и искушенија и се покажа посилна и подрагоцена од злато, кое иако во оган се испробува сепак е пропадливо. Тешко беше тоа време. Сарацените ја имаа покорено таа земја […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: