Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Митрополит Струмички Наум: СЛОВО ЗА ФАРИСЕИТЕ

Во тоа време, една сабота, Исус минуваше преку нивјето, а учениците Негови огладнеа, па почнаа да кинат класје и да јадат. Фарисеите, штом го видоа тоа, Му рекоа: „Ете, учениците Твои прават што не треба да се прави во сабота“. А Он им рече: „Не сте ли читале што направи Давид, кога самиот тој огладне и оние што беа со него?

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: